sobota 20. dubna 2024

Zahradnictví v obýváku

 Tedy ne přímo v obýváku, který denně obýváme, ale v podkroví našeho pididomečku. Máme tam jednu velkou místnost, která slouží na posezení při větších návštěvách a setkáních /vánočních/ s rodinou. Nyní poskytla útočiště pro naše přísady.


Ještě před týdnem jsem pracovala na naší zahrádce jen v tričku, ale v úterý už jsem opět vytahovala zimní bundu a čepici. A při předpovědi, že toto ochlazení má trvat i 14 dní, nezbývalo nic jiného, než poodnášet všechny bedničky s přísadami ze skleníku, /kde je v noci taková teplota, jako venku/, do domečku.

Bylo by opravdu škoda pěkně vyrostlých paprik a rajčátek.


I okurky už také vykukují.


Našla jsem si i místečko pro své muškáty. Na fotce nejsou zdaleka všechny.


Vždyť je to k pláči. V loňském roce jsme měli na pěti stromech asi deset meruněk a letos to vypadá, že to bude podobné. Tak vypadá dílo mrazu. A to bydlíme v úrodné nížině s nadmořskou výškou 220 m.n.m.


 A podobně začínají bojovat i krásně kvetoucí jabloně a ořešáci.




Ach jo.... Je to potíž. Člověk se nesmí na nic těšit!!!!







11 komentářů:

  1. Smutný pohled. Tady u nás na severu chladno je, ale mráz zatím nebyl, protože prší a občas to padá se sněhem. Držím palce, ať vše ostatní toto chladné období přežije.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dnes byla velká přeháňka i s kroupami. Hned bylo všude bílo.

      Vymazat
  2. Janko zdravím, ještě že to máš všechno kam schovat ! Taky mám obavy, aby nám květena nenastydla, přenáším to sem a tam... Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos je to s tím počasí hrozné. Napřed vedra, vše vzroste a potom přijde chladno a mráz. S úrodou to bude asi špatné.

      Vymazat
  3. Cara Janka, purtroppo siamo tutti nelle stesse condizioni. Anche qui da due giorni ripresi i piumini dall'armadio, quando sembrava fosse quasi estate! E gli alberi erano già pieni di fiori. stasera abbiamo acceso il focolare. Spero proprio che il nostro uliveto non abbia danni. Avete fatto bene a mettere al caldo tutte quelle meravigliose piantine, sono già così cresciute.
    Ciao Susanna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A u nás je stále chladno a v noci i mrzne a už to trvá čtrnáct dní. Jsme z toho moc smutní.

      Vymazat
  4. Janko, ještě že máš velký obývák a máš sazeničky kam dát. U nás dnes padal déšť se sněhem, ale na kopečkách je bílo. Ořech nám taky pomrzl, je mladý a ještě nerodí. Včelky nelítají, tak nic neopylí, kdoví, jaká bude úroda🌺

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně jsi to napsala. No, snad už nyní od víkendu přijdu opravdu to pravé jaro.

    OdpovědětVymazat
  6. Aquí pasó algo parecido, pero fue por la lluvia. Besos.

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkná sadba, snad už bude tepleji. Je to smutné jak mráž poničil ovocné stromky. Hezké jaro ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Janko, počasí si dělá, co chce. Nyní je to aprílové jako vždy, chvilku mráz, chvilku léto. Podkrovíčko nemám, vše upravuji v paneláčku - v kuchyni, už jsem dala na krytou lodžii pár rajčat a paprik. Uvidíme, je to jen zábava. :-)

    OdpovědětVymazat

Bílá

 Stále ještě v naší zahradě, co se týká kytiček, převládá bílá.  Převládají bílé sasanky a také si rostou, kde chtějí. Zato snědek jsem jedn...