pondělí 24. července 2023

Myší dálnice

 U nás je sucho a sucho a sucho.....Neprší a neprší.....S trochou závisti čtu vaše příspěvky, jak se  místem, kde bydlíte přehnala bouřka a napršelo. U nás opravdu NIC.

Zato, čeho máme nadbytek, tak to jsou myši. V naší zahradě u domu je to ještě snesitelné, protože máme dobré hlídače v podobě našich třech kočiček. Takže každé ráno máme na dvorku výsledky jejich nočního "hlídání".

Ale v zahradě u lesa, kde se žádný myší predátor nevyskytuje, tam je to katastrofa. Jedna díra vedle druhé. Půda je podryta. Jdete jakoby po mechu.


A myši vám doslova běhají pod nohama.

A v místech pod stromy, kde nepraží sluníčko a zůstalo trochu trávy, jsou vyšlapané myší cestičky.

A myšky se tam prohánějí zcela bez zábran.

Opět prohlížím v PC "radar" jestli se na nás usměje štěstí v podobě nějaké, alespoň malé přeháňky, ale nadějně to nevypadá. Ach jo......

Tak na závěr něco optimistického. 

Posílám malou kytičku právě kvetoucích kytiček z naší zahrádky.

Lilií, denivek, šalvěje zářivého mně bylo líto utrhnout.


Pěkné dny přeje Janka

14 komentářů:

  1. Tetkapernikarka
    Jani, to je tedy nadělení, já myši přímo nesnáším.
    My máme právě po malé bouřce, občas sprchne, ale i tak je sucho. Dcera bydlí ve vedlejší vesnici a tam mají po úrodě. Vítr a kroupy vše zničily. A u nás 3 mm. A to ještě slibují rosničky, že Jižní Morava nemá vyhráno, že se něco většího nasouvá z Rakouska. Tak snad budeme mít klidnou noc.

    OdpovědětVymazat
  2. Fukcarinka - Jani,tak nám déšť přeje,dnes bouřka🍨ještě nyní se nad Beskydami blízká.Par kapek spadlo v poledne,ale kolem 18 h byl slejvak.Kdyby to šlo,pošlu vám pěknou spršku 🍀
    Myši nemusím ani na dálku ,pěkně ti to kvete,aspoň malá radost,viď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vy máte hory. ty ten déšť přitáhnou. Ale na Hané, na rovině?????

      Vymazat
  3. U nás dnes v poledne byla bouřka a liják. Půl hodiny po skončení jsem šla pěšky tak kilometr a už jsem šla po téměř suché cestě, jak se voda rychle odpařovala... A ty myšky mne dost děsí, je jich nějak příliš moc..Přeji i tam k vám aspoň den - dva deště, ať se příroda i lidé ochladí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásné přání. Snad se v nejbližších dnech vyplní!!!

      Vymazat
  4. My jsme se včera dočkali. Pořádná bouřka přinesla pořádný liják, ale do večera bude zase sucho.

    OdpovědětVymazat
  5. Tu akurát teraz prší :-)
    Také myšie cestičky som ešte nevidela, som rada, lebo myši neznášam, bŕŕŕ
    Ale kytičku máš nádhernú!
    Prajem krásne letné dni!
    Páááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás už konečně také zapršelo. Ale mělo by více......

      Vymazat
  6. Jani u nás je to podobné.- Dnes konečně po dlouhé době začalo pršet. Myši tady loví luňáci a zahradu už nemáme, tak že jsem ráda, protože bych ani neměla vodu na zalévání. Starám se jen o záhonek před bytovým domem. Přeji Ti krásné letní dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už konečně sprchlo i u nás. Opravdu jen sprchlo!!!

      Vymazat
  7. Máme chatu mezi dálnicí a lesem, navíc kousky lesa i na pozemku, myši jsou tam běžná záležitost, a tak jsem si koupila solární myšoplaše. Teď tedy je v chatě a okolo ní klid, ale co mám na další části pozemku kam už myšoplaš nedosáhne tak to je taky něco. Pozemek, záhon všechno podryté a samé díry. A samozřejmě taky ty cestičky. A když jsem se ptala sousedky tak taky říkala že toho mají plnou zahradu. Za celý týden a něco tam zapršelo celkem tak deset minut. Podél dálnice jsou už stovky uschlých mladých dubů, habrů a bříz. V zahradách lidem schnou ovocné stromy. Tak dneska snad doufám že už tam trochu napršelo protože i tady konečně zhruba půl dne nepřetržitě pršelo.

    OdpovědětVymazat
  8. My máme na chalupě taky zahradu samou myší díru. Navíc nám loni trávník zničily larvy chroustíků a v tom suchu, co je, nově nasetá tráva moc nevzešla, resp. rychle uschnula (takže zahrada vypadá tak trochu jako polopoušť). Uvidíme, jestli se třeba ještě nevzpamatuje, až pořádně zaprší.

    OdpovědětVymazat

Tvořivá knihovna

Že nevíte o co jde? Hned vysvětlím. To je tzv. výtvarná dílna, kterou organizuje Městská knihovna a je určena především seniorům, tedy přesn...