úterý 31. srpna 2021

Už jednou bylo uvedeno......

 

S ukončením činnosti blogu.cz odešla řada mých článků a hlavně fotografií do nenávratna. Díky Renatce - Chudobce se mi podařilo něco zachránit, ale většina článků z dob minulých je bez fotografií. Což je věčná škoda, protože tam bylo zachyceno veškeré mé tvoření v době, od založení blogu. Ale nebudu nad tím plakat a budu se snažit něco zrekonstruovat.

Tak tedy, třeba tvoření v Tasamu.

Tasam je jméno jednoho obchodu v našem městě. Dříve se mu říkalo ASO. Je to obchod s papírenským zbožím, sportovními potřebami a rády sem chodí i děti, protože  je zde velký výběr hraček. Občas sem zavítám, protože potřebuji koupit komponenty pro mé tvoření. Tak asi před dvěma lety mě při vstupu do obchodu oslovila paní pokladní otázkou: "Jdete tvořit?" Zprvu jsem nechápala, ale vzápětí vše poznala. V jednom koutě prodejny byl umístěný velký stůl, kolem něho židle, na stole spousta materiálu ke tvoření a k mému překvapení mě oslovila moje bývalá studentka: "Pojďte si také něco vyzkoušet!"

A tak jsem uvízla drápkem ve tvoření v Tasamu a stala se pravidelnou návštěvnicí těchto lekcí. Konaly se jednou za dva měsíce a byly určené pro širokou veřejnost, pro děti i dospělé a především pro učitelky výtvarné výchovy ve školách. A nyní něco z našeho tvoření......

  

Na jaře to byly rámečky na fotografie ze špachtliček, které používají lékaři při vyšetření krku.

Před Vánocemi jsme malovali na baňky. 
Ty se nejdříve opatrně natřely lepidlem a poté na lepidlo nasypal stříbrný prášek.


A také jsme vyráběli zajímavá 3D vánoční přáníčka.


 Na jaře, před Velikonocemi,  přišly na řadu ovečky.
Naučili jsme se i malovat  na látku.
Vznikly z toho krásné látkové tašky a také originální trička.
Škoda, že doba covidová toto naše tvoření překazila.
Ale třeba se opět vše vrátí do zajetých kolejí....
Kéž by.....






22 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu a jsem ráda, že se ti moje tvoření líbí.

      Vymazat
  2. Jani mæš to tady krásné a moc zajímavé.Hezký i když upršený den.😄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ale už je opět krásně a svítí sluníčko!!!!

      Vymazat
  3. Janko, pamatuji si Tvé články o tvoření. Snad se to vrátí a budete se zase scházet a vyrábět něco hezkého.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ne v obchodě, tak alespoň v rámci tzv. Tvořivé knihovny. Určitě se pochlubím, co budeme vytvářet.

      Vymazat
  4. Věřím tomu, že se zase vše vrátí do normálu. Já už se zase moc těším až budeme od října chodit cvičit. Konečně, moc mi to chybí. Nejen samotné cvičení, ale i pokec s ostatníma 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na tom stejně. Rok necvičení a nemožnost se setkat s prima lidmi, byl pro mě strašně krutý. I když pracuji na zahradě a stále se nějak hýbám, není to ono. Svaly se zkrátily a tuk narostl. Ha, ha, ha,,,,

      Vymazat
  5. Tvoření se určitě Jani vrátí. Moc hezké výtvory.👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Kdyby se to vrátilo, bylo by to moc fajn.

      Vymazat
  6. Jani, určitě se to vrátí a věřme,že to bude brzy. Taková setkávání jsou k nezaplacení, ať je to cokoliv. . . cvičení, tvoření atd.
    Máš to vše krásné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt mně ty sociální kontakty moc chyběly. Byla jsem zvyklá být stále mezi lidmi - mladými, zdravými, plnými optimismu a najednou stále jen černé vize z TV. Bylo to deprimující.

      Vymazat
  7. Janko, to je prima, že máte taková tvořivá setkání. Hlavně, aby mohlo vše dál běžet... Taky jsem ráda, že už můžu jezdit na kondiční plavání a chodit cvičit. Měj se hezky a ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně cvičení také už rok moc chybí. Jestli opět začne, tak to bude pro mě "mazec". Jsem úplně ztvrdlá.

      Vymazat
  8. Určitě se vám ta tvořivá setkání vrátí.
    Taky mám příspěvky, které jsou přenesené z Blogu.cz bez fotek, ale doplňování fotek jsem v sobě odmítla. Bylo by to o spoustě času.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem něco fotečkama doplnila a něco zopakuji, tam, kde si pamatuji, jaké fotky tam byly. Protože bez fotek je článek k ničemu.

      Vymazat
  9. Také mám ráda takové kurzíky. Já už nějakou dobu chodím do korálkování. Není nás tam moc a máme bezvadnou lektorku, která je na korálky obrovský fanda. Je tam příjemná atmosféra. Sešly jsme se, hned jak se situace uvolnila a kurzy probíhaly přes celé prázdniny. Snad se také dočkáš. Měj se pěkně. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já vím. Ty děláš z korálků nádherné věcičky. Můj sen je naučit se háčkovaný kulatý náramek z malých korálků.

      Vymazat
  10. Tvoje tvoření v ASU je moc hezké...ale nemyslím, že se v rekonstruované prodejně znovu obnoví...

    OdpovědětVymazat
  11. Reny, nejde ani tak o prodejnu, ale o "lektorku", která to organizovala. Znám ji moc dobře. Byla to moje studentka. A v době, kdy kurzy probíhaly byla na mateřské, takže měla čas. Nyní už myslím pracuje a kdo jiný by to zdarma dělal, žeeee? Navíc její maminka v prodejně pracuje, nebo pracovala.

    OdpovědětVymazat
  12. Mně jednou odešel PC a ztratily se všechny fotky. Měla jsem štěstí, to je můj vnouček, který v tomto podniká. Dal si s tím práci a všechny mi našel a vrátil zpět. Jednu chybu to mělo, bylo tam něco opakovaně a taky to, co tam nepatřilo. Tisíce fotek to chtělo projet a event. vymazat nebo znovu zapsat, případně tomu dát správnou velikost. Protože těch fotek bylo přes osm tisíc, snad polovinu to chtělo vymazat, ale přiznám se, že mne to nebavilo a bylo to zdlouhavé, zudíž jsem to ještě neskončila.

    OdpovědětVymazat

Háčkované slepičky

Co by to byly za Velikonoce jen s vajíčky a zajíčky. I slepičky nesmí chybět. Sice nemám žádný nový vzor, ale tyto slepičky, do kterých se d...