Mám moc ráda sladké. Nejsem "masařka", na rozdíl od mého manžela. Takže, když můžu a je příležitost, tak dávám přednost sladkým pokrmům, koláčům, buchtám zákuskům, ale nesmí být plněné krémy. Potíž je ale v tom, že pečení a cukrařina není zrovna mým koníčkem. Raději budu tvrdě fyzicky pracovat na zahradě - rýt, okopávat, pracovat s hlínou - než se lopotit s mazlavým a masným těstem. Ale přece jen někdy jsou situace, kdy tuto tradici musím porušit. A to jsou Vánoce, svátky a narozeniny mých vnoučků. A tehdy si hledám tu nejschůdnější cestu. A tou je například pečení z koupeného listového těsta. Je tolik možností, jak ho zpracovat.
Když chci udělat radost vnoučkům, tak musím listové těsto upravit na slano a pokud možno s nějakou uzeninou či pikantním salámem.
Jani to je dobrot ! Také ráda peču z listového těsta, nejvíc je u nás v oblibě štrůdl a pro vnučky párky v list. těstě. Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatU nás je to podobné!!!
VymazatJá peču docela ráda, ale dělám většinou s ohledem na čas rychlé recepty. Asi nejčastěji hrnkovou "bublaninu" a jogurtové koláče s ovocem (to je oboje z jedné mísy). Z listového těsta dělám občas "šneky"
OdpovědětVymazatJogurtové koláče s ovocem?? To by mě moc zajímalo.
Vymazatto je taky hrnkové, resp. kelímkové - možná to budeš znát pod jiným názvem. Dávám 2 kelímky bílého jogurtu, 2 stejné kelímky mouky (někdy trochu víc - záleží na hustotě jogurtu), 1 kelímek cukru, 1 - 2 vejce, prášek do pečiva. Všechno smíchat, rozetřít na plech, posypat ovocem, příp. pocukrovat a navrch drobenku. Když se udělá těsto hustší, tak to trochu vypadá jako kynutý koláč, když řidší, je to spíš bublaninové,
VymazatJééé, moc děkuji za zajímavý a jednoduchý recept. Určitě vyzkouším.
VymazatBuena recetas. Seguro que están riquísimos. Besos.
OdpovědětVymazatJe to jen jedno těsto a dá se z něho udělat spousty variací.
OdpovědětVymazat