pátek 25. února 2022

Bramborové placky

 Bramborové placky se škvarkama zbožňuje můj manžel. Jeho strašná chuť na ně ho dovedla až k tomu, že se je naučil sám připravovat, i když jinak "kuchyni" moc nedá. Dá si uvařit brambory ve slupce a já jsem tak hodná, že mu je oloupu. Dále už si těsto zpracovává sám. Moje role spočívá pouze v tom, že mu nakrájím škvarečky na menší kousky. Často pro výraznější chuť, přidáme ke škvarkům i nějaký pikantnější salám a nebo ještě lépe uzené maso. To je pak opravdu lahůdka.

A smaží se samozřejmě na sádle, které si také sám vždy vyškvaří.

Vůně se line celým bytem.

K tomu trochu zeleninky v podobě nakrájené čerstvé červené papriky, rajčátek a nebo nejraději máme naše zelí s křenem.


Nejlepší jsou placky hned pěkně teplé, ale manžel je může i za studena. 

A stále jich není přejezený.

25 komentářů:

  1. No nazdar,takto v noci koukat na tvůj blog se nevyplácí. To bych si taky pochutnaly,píšu si🥰

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrůtky chutnají v každou denní dobu. A užij si života!!!

      Vymazat
  2. Jé, ty dělala moje babička, ale pekly se jen tak na sucho, i u nás v pekárně je tak dělají. Věřím, že smažené jsou taky výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Manžel je zásadně smaží na sádle. U nás doma se tyto placky nedělaly, protože tatínek držel dietu /žlučník/, takže je z mládí neznám.

      Vymazat
  3. Moje mamka je dělávala na plotně(na sucho).Já jsem je neměla ráda(tak jsem byla o hladu).Ale toto vypadá moc,moc lákavě ☺
    Přeji klidný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych pravdu řekla, já bych dala přednost klasickým bramborákům, tedy bramborovým plackám ze syrových brambor.

      Vymazat
  4. Brambory mám ráda a placky nebo bramboráky jsou snad na prvním místě. A navíc ještě škvarky, mňam 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze všech příloh u mě také vedou brambory. A na všechny možné způsoby /úpravy/.

      Vymazat
  5. Milá Janko, zdá se, že cítím vůni těchto nádherných palačinek!
    Bravo manžel-kuchař!
    Ciao Susanna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš pravdu. Vůně se line po celém bytě a možná i ven.

      Vymazat
  6. Jani, zdravím. Škvarkové placičky taky dělám, ale nejím. Závidím Ti chlapa, který aspoň občas vaří... To neznám. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Taky dělávám. A vždycky si pochutnáme!
    Klidnou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  8. Nedávno jsem je také dělala. Je to pochoutka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě. Nemohou konkurovat pokrmům z rychlého občerstvení.

      Vymazat
  9. Ahoj Jani, taky je dělávám, když mi zbydou brambory, tak je tímto způsobem zpracuji.
    Brambory jsou i u nás na všechny možné způsoby velice oblíbené :-) Měj se pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad brambůrky. A ještě vlastní. Vypěstované na zahradě. Zítra si pojedeme pro sadbu.

      Vymazat
  10. Mám nesmělou otázku - nešly by takhle ty čerstvě usmažené poslat netem? Vypadají tak dobré, že mni honí mlsná...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo fajn....Také mně občas dělají chutě různé dobrůtky na blozích.

      Vymazat
  11. Dělám jen klasické bramboráky, ale tady ty placičky vypadají také moc dobře, mňam :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také dávám přednost klasickým bramborákům, ale manžel zbožňuje tyto.

      Vymazat
  12. Těmto placičkám dávají chuť kousíčky čerstvě vyškvařených škvarků, kousíčky uzeného a domácí sádlo.

    OdpovědětVymazat

Dva kamarádi

 Tak už i já jsem propadla háčkování zvířátek a přízi Himalaya dolphin baby. I když nyní na tuto činnost mně zbývá díky zahradě málo času, t...