sobota 19. června 2021

To je najednou fofr

 Květen - zima, stále prší, je nevlídno. Všechno jaksi roste do výšky, ale moc nekvete. Alespoň u nás. S nástupem června najednou obrovský zvrat. Teplo střídá vedro, neprší, je strašné sucho a všechno najednou kvete a odkvétá.


Zářivé barvy azalek a rododendronů jsem si ani nemohla dlouho vychutnat.


Pak přišly na řadu orlíčky.
Jaksi se mi samy vysemeňují a rostou si, kde se jim zlíbí a vytvářejí různé barevné kombinace.


Najednou se na záhonku objevily i plnokvěté orlíčky.


A spousta ještě dalších barevných kombinací. 
Ale naráz jsou tu rozkvetlé pivoňky.


Nádherně voní. Jejich vůni mám moc ráda.


Škoda, že to vedro jim neumožní delšího kvetení.


Chtělo by to na chvíli zastavit čas.


Odkvétají velkokvěté kosatce a v nejlepším jsou růže. Vůbec si to nestačím vychutnat.
Je to zkrátka nyní FOFR!!!!



18 komentářů:

  1. Jani, krásně vám to na zahradě kvete. Díky fotkám se z té krásy můžeš těšit i když vše odkvete.
    Měj krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu. Ale v reále je to mnohem lepší.

      Vymazat
  2. Я очень люблю пионы! В России сегодня День Святой Троицы! С праздником!

    OdpovědětVymazat
  3. Máš pravdu, je to šílenej fofr. Já si ještě naštěstí stihla azalky a rododendrony vychutnat, ale pivoně už si tak neužiju, a to je mám v relativním stínu. S růžemi jsem letos docela pohořela, pokud se nevzpamatujou, tak budu mít jen pár květů. Schnou mi na nich celé větvě....o tom jak mě se mění orlíčky jsem psala článek. Sama jsem u toho jelen.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mně růže nádherně kvetou, až se sama divím. Však je také každý den zalévám a občas i pohnojím. Nyní se těším na lilie.

      Vymazat
  4. Ano,ano. Dobu to na zahrádce jakoby stálo, ale teď to letí. Ani si člověk nemůže ty květy vychutnat.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Jakoby to chtěla příroda najednou všechno dohnat a my máme jen krátkou dobu na to, abychom si tu nádheru užili. Strašně rychle mi vykvétají a odkvétají růže, ale prostě to tak je. Měj se moc fajn. zdravím 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jsou růže už skoro odkvetlé. Musím si honem uříznout "štěpy" a zkusit štěstí. Třeba se mi zadaří, jako v loňském roce vypěstovat nějakou novou růži.

      Vymazat
  6. Jani, je to tak, nejdřív dlouho zima a pak rovnou tropy. :o) Obdivuji tvé pivoňky, já žádné nemám, ale moc po nich toužím. Takže mám hned milion otázek. Jsou náročné?, chtějí slunce nebo polostín, kdy stříhat? atd. A hlavně, kdy je koupit, abych viděla jak barevně kvetou? Ty tvé barvičky bych moc chtěla. Předem děkuji za odpověď a tvé zkušenosti.
    Mám doma hortenzie a nic moc nerostou, natož aby kvetly, přitom jinde na zahrádkách se jim daří. :o) Proto dotaz na pivoňky, ty jsou také ve spoustě zahrad a daří se jim, tak nevím, zda by kvetly i mně. Hi,hi.
    Přeji fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje odpověď je jednoduchá. Mám je v zahrádce u chaty. tudíž jim velkou péči nemůžu věnovat. Jezdím tam jednou či dvakrát týdně. Takže rostou v podstatě samy. Jsou v polostínu i na přímém slunci. Ostříhám odkvetlé květy a to je vše.

      Vymazat
  7. V naší zahradě byly nádherné tmavě fialové pivoňky a nádherné oranžové zvonky královské koruny. Než si ji přebral syn....

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, vystihla jsi to naprosto přesně - nic, nic a teď to je fofr a jízda. Mám na zahradě nádhernou pnoucí světle růžovou růží a ta jede také ve zrychleném režimu. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Miluji,když září zahrada nádhernými barvami.
    Přeji krásný první letní den ☺

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, máš pravdu, nejdřív to všechno čučelo a teď fofr. A chtělo by to všechno vodu, u nás se honily včera bouřky všude, v okolních vesnicích napršelo někde až moc a u nás , podrž se, půl mm. Než jsem se otočila, byly chodníky suché. Zahradu máš překrásnou, plnou barev a květů. Tak ať ti to odkvétá pomalu, ať si té nádhery užiješ co nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  11. Tus flores me gustan mucho. Besos.

    OdpovědětVymazat

Háčkované slepičky

Co by to byly za Velikonoce jen s vajíčky a zajíčky. I slepičky nesmí chybět. Sice nemám žádný nový vzor, ale tyto slepičky, do kterých se d...